Dosc marnowania zywnosci przemowienie

erp w chmurzeModel usługowy Comarch ERP Optima, czyli Twój system zarządzania dostępny w chmurze. - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Każdego roku w Polsce są marnowane, także przez sklepy, jak oraz osoby prywatne, setki ton żywności. Każda rodzina wyrzuca żywność za około pięćdziesiąt złotych. Optymalnym wyjściem jest pakowanie próżniowe żywności.

Koszt zakupu maszyny do próżniowego pakowania żywności, wynosi od kilkudziesięciu do jakiś półtora, lub dwóch tysięcy, w relacji od producenta i prac, które posiada. Wydatek wzięty na zakup, dość łatwo się zwróci, ze powodu na to, iż będziemy kupować mniej jedzenia. Wyposażenie stanowi bajecznie ubogie w obsłudze. Cały proces liczy na złączeniu jednej strony folii, następnie należy włożyć produkt, po czym następuje zgrzanie z drugiej części, z jednoczesnym odsysaniem powierza przez pompy wprowadzone w maszynie. W ten styl folia idealnie należy do pakowanego produktu, plus jest on hermetycznie zamknięty. Pakowanie próżniowe pozwoli na częste przedłużenie przydatności do użytkowania, w zależności z produktów, od trzech do pięciu razy, i trzymając ją w lodówce lub zamrażalce jeszcze dłużej. Takie pakowanie żywności, jest znakomitym środkiem na wszystkiego typu biwaki, gdzie nie ma dojazdu do lodówki, lub jest on niski. Dzięki tej technice, żywność długo zachowuje świeżość, a jej dodatek oraz aromat, czy wartości odżywcze, również się nie zmieniają. Jedzenie zachowuje odpowiednią wilgotność, a umieszczane w zamrażalniku, nie ulega zmarzlinie. Pakowanie próżniowe, zabezpiecza przed bakteriami i pleśnią, zawsze należy mieć, aby przed dotknięciem danego do zapakowania produktu, umyć dokładnie ręce, lub nałożyć rękawiczki, aby uniknąć przedostaniu się drobnoustrojów na utrzymanie. Metoda ta także pozwala, na ograniczenie czasu marynowania mięsa do ok. dwudziestu minut, stanowi ostatnie szybka oszczędność czasu, i idzie łatwo przygotować potrawę, jak np. zjawią się niespodziewani goście. Pakować można dosłownie wszystko: ryby ciekawe i wędzone, mięso, gotowe dania, itp.