Drukarka fiskalna oprogramowanie

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami ten komunikat stanowi dla Ciebie. Od 2015 roku każda kobieta zarządzająca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

W działalności w klubach gastronomicznych możemy wystąpić dwa główne rodzaje urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, którą należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, ponieważ nie ma ona nawet własnej klawiatury. To drugie rozwiązanie kierowane istnieje w dużych restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwykle nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać mało ważnych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy fiskalnej i usprawniających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siła na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i otwartą obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla mężczyznę jaki z niecierpliwością czeka przy stole na domowe zdanie. Dodatkowym walorem istnieje możliwość zapisu elektronicznej kopii paragonu, pozwalająca na zapisywanie wydruków np. na stronie pamięci, co powiększa ich chronienie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna zawierać dobre wymiary, idące na jej bliskie używanie na ladzie czy przy stołach oraz przenoszenie po całym lokalu, a oraz nowy i przystępny design. Oprogramowanie gastronomiczne idzie na głębokie monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej ma dla wielu rozpoczynających działalność drink z trudniejszych nakładów, więc warto dodać, że przy zastosowaniu kilku warunków można uzyskać na ten kierunek ulgę, mającą nawet 90% ceny kasy. Warto także odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, żebym mieć oferta jej przetestowania oraz przeszkolenia ludzi z wartości jej korzystania i zgodzie z programami do obsługi punktów restauracyjnych.