Krajalnica warzyw

W zakładach dodatkowo w gospodarstwach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w proste, cienkie plastry. Dotyczy to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana oraz do drugich celów, na dowód do cięcia warzyw lub owoców, gdy musimy ich w skóry cienkich plasterków.

kasy fiskalne novitusKasa fiskalna Novitus Next - Polkas Kraków

W współzależności z tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego postać i powoduje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeśli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na drobnych, równych plastrach, które kroi się szybko i bez specjalnego wysiłku. Do owego końcu używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo wymagającą krawędzią, która idealnie radzi sobie z prostymi, jak oraz znacznie złożonymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do krojenia, polecana szczególnie do pokoi gastronomicznych i do sklepów. Jest wykorzystywana przez producenta ze powodu na domową wielką wytrzymałość oraz możliwość obsługi. Dzięki tym częściom każdy, po wstępnym szkoleniu z poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy, może podjąć do rzeczy z krajalnicą i przekazywać naszym klientom wędliny lub sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice dobrych marek pozwalają na krótkie uporanie się z pokrojeniem znacznej sumie wędlin czy serów, przy niewielkim koszcie sztuki i odporności pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś brano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak wtedy jest proszone na przykład w wypadku szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.