Maszyna do mielenia miesa zelmer

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której celem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w relacji z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w klubach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w strony zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej miar rozbitych plastrów w ruchu krótkiego okresu czasu - ok. 800 porcji w ruchu godziny, przy czym mięso nie potrafi istnieć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny jest mocno niska, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności koncentrujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez klientów oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na kompetencji oraz doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku odkłada na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz szeroką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.