Szatkownica mandolina profesjonalna

Kapusta należy do samych z najbardziej znaczących warzyw. Posiada szereg wartości zdrowych i wzmacniających organizm, jak:  witaminy z rodziny B, witaminę C, A, E, K. Jak i wapń, potas, magnez, kwas foliowy. Zatem warto być przyrząd do szatkowania kapusty, który ułatwi proces przygotowywania posiłków. Szatkownica do kapusty pozwala w niedaleki sposób poszatkować kapustę, która zostanie spożytkowana do stworzenia różnego typu sałatek i surówek, jak również gorących dań.

Szatkownica do kapusty jest wskazana podczas przygotowywania wielkiej miar kapusty celem zakwaszenia. Obrana i poszatkowana kapusta wykonywana jest grupami w dobrym naczyniu np. beczce. Poszczególne jej partie przekładane są poszatkowaną marchewką, posypywane solą, jak i dodawane są liście laurowe i ziele angielskie. Tak ułożona, zabezpieczona i obciążona z przodu poszatkowana kapusta ulega fermentacji i zakwaszeniu. Po zakwaszeniu stanowi główny składnik bigosów, zup kapuścianych, oraz surówek. Szatkownica  sprawdza się znakomicie w domach żywienia zborowego, restauracjach, lub jako mały sprzęt w polach domowych, gdzie każdego dnia jesteśmy szansę poszatkowania odpowiedniej dawce kapusty danej do szybkiej konsumpcji. Kapusta jest warzywem, które leczy wiele choroby zdrowotnych. Przypadkiem potrafi stanowić wówczas, że zapobiega anemii, podnosi ogólną odporność organizmu, leczy choroby stawów, zapobiega obrzękom. A też zapewnia piękny wygląd włosów, paznokci i skóry. Najnowsze badania prowadzą, że kapusta ma właściwości zapobiegające rozwojowi raka narządów rozrodczych i to zarówno u osoby, jak a u mężczyzny. Szczególne właściwości posiada wyciąg z kapusty, jaki nie tylko wzmacnia organizm, ale i poprawia apetyt. Jednak przyznać trzeba, że nie ludzie mogą jeść to warzywo. Nie mogą też role, które borykają się z chorobami, które nie tolerują ostrych potraw.  Dla dużej części populacji nabyta szatkownica do kapusty może zmotywować do zapoznanie kapusty na szerszą miarę do menu domowego. Tym niezwykle, że jest wtedy materiał o niskiej kaloryczności.