Urzadzenia gastronomiczne warszawa

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać wybrane w oparciu o biznes, który zamierzamy stworzyć. Kawiarnia powinna skoncentrować się przede każdym na całym ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w szerszą kwotę różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Przyda się również syfon do całej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie silna przystroić odpowiednią ilością słodkiej śmietanki. Gdyby będziemy brać oraz dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupować więcej, klienci chętnie sięgają również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), kiedy natomiast te zupełnie alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Właśnie do lodów przyda się oraz odpowiedni porcjoner, lecz nie jest wówczas wyjątkowy wydatek. Dużo jest zainwestować w czystą tacę z pokrywką, na której będziemy mogli dać reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na brzeg czy dwa. Jeśli chcemy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o trochę inny asortyment. Przyczyni się oczywiście również ekspres do kawy, a gra ostatnim niemało shakerów, sitko barmańskie, czy nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z jakim życzeniem trafi do nas klient). Przyczyni się także wyciskarka do cytrusów - człowiek potrafi sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wyposażenia pizzerni będziemy chcieć naturalnie pieca do pizzy, a dodatkowo torbę na pizzę (gdyby będziemy również sprzedawać jedzenie na dowóz). Przyda się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli stosujemy do oferty inne fast foody, więc potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do zrealizowania ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem potrzebna może wykazać się naleśnikarka, zawsze to niebagatelny wydatek i wymagamy pamiętać gwarancję, albo na że mężczyźni będą do nas przychodzić na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to kwestia jest stosunkowo oczywista). Przyczyni się za to narzędzie do kebabu, a czasem również gofrownica (ostatnio popularnością napawają się wytrawne gofry, na przykład takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Są jeszcze specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.